Előfizetői tartalom

Az EU emeli a tétet az űrversenyben

Portfolio
Az Európai Bizottság bejelentettem hogy a Horizont Európa program részeként a 2022-2023-as időszakra összesen 166 millió eurót különítenek el 54 innovatív űrkutatási projekt támogatására, amelyeket az Európai Egészségügyi és Digitális Végrehajtó Ügynökség (HaDEA) és az EU Űrprogramügynökség (EUSPA) hajt végre - derül ki az uniós végrehajtó testület közleményéből.

A Bizottság várakozásai szerint ezek a projektek jelentős hatással lesznek az Európai Unió űrkutatási kezdeményezéseire, és különböző területekre terjednek ki, mint például a Föld megfigyelése, az európai globális navigációs műholdrendszer (EGNSS) fejlesztése, a biztonságos távközlés és az autonóm űrbe jutás képességeinek javítása. Emellett foglalkoznak olyan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés