Előfizetői tartalom

Főszereplővé avanzsálhat a magyar kormány von der Leyen újraválasztási játszmájában

A 2024-es európai parlamenti választások előtt mintegy 9 hónnappal indíthaja meg Ursula von der Leyen az újraválasztási kampányát, amelyben épp a választók érdekesek a legkevésbé. Míg Európában meghatározó lehet a szerdai bizottsági elnöki beszéd és az EP-választás, addig Magyarországon az önkormányzati voksolással együtt zajló kampány várhatóan kevesebb hangsúlyt kap. Magyar kormányzati kritikák és politikai csapdák színesítik von der Leyen politikai játszmázását, miközben Emmanuel Macron is kihasználhatja a vitákat, hogy Párizs számára megszerezze a legfontosabb uniós pozíciót. Egy az Orbán Viktor vezette kabinetet bosszantó szabályozás felemlegetésével Ursula von der Leyen viszont magához édesgetheti Párizst.

Bár még 272 nap lesz a 2024-es európai parlamenti választásokig, szerdán megindulhat a kampány Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének beszédével. A bonyolult, háromszintű uniós döntéshozatali rendszer és intézményi felépítés miatt EU-szerte az emberek se lenyelni, se kiköpni nem tudják a képviselőkről szóló voksolást, ami miatt hagyományosan mindig egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés