Előfizetői tartalom

Engedett egy magyar vétónak az EU, hét másik ország is lépett az autóipar miatt

Portfolio
Az Európai Unió miniszterei nyolc tagállam - köztük Magyarország - aggályait követően megállapodtak az Európai Bizottság új gépjárművek kibocsátására vonatkozó javaslatának módosításáról. Az országok azzal érveltek, hogy a javasolt változtatások potenciálisan elvonhatják a befektetéseket az elektromos járműipartól. Az eredeti, "Euro 7" néven ismert javaslat a fékek és gumiabroncsok részecskekibocsátására vonatkozó új szabványok bevezetését célozta.

Az Európai Unió 1992 óta fokozatosan szigorítja a közúti járművek kibocsátási határértékeit. A legutóbbi, "Euro 7" néven ismert szabálytervezet célja a fékekből és a gumiabroncsokból származó részecskekibocsátás új normáinak megállapítása volt. Még tavaly novemberben az Európai Bizottság javaslatot terjesztett elő az EU-ban értékesített új gépjárművek légszennyezésének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés