Előfizetői tartalom

Az EU embargó bevezetésre készül a "fekete masszára"

Portfolio
Az európai újrahasznosító ipar és a környezetvédelmi szervezetek arra kérik az Európai Bizottságot, hogy tiltsa meg a használt elektromos autók akkumulátoraiból visszanyert fémek exportját. A "fekete masszaként" vagy "fekete tömegként" is hivatkozott hulladékfajtákra vonatkozó tilalmat azért vezetnék be, hogy az Európa határain belüli újrahasznosítás előmozdítása és az importált nyersanyagoktól való függőség csökkenjen.

Lobbiszervezetek uniós embargó bevezetését kérik a fekete masszára, vagyis az elektromos autókból visszanyert fémekre vonatkozóan. A lépés azután történt, hogy az Európai Parlament a közelmúltban megszavazta a "stratégiai nyersanyagok" újrahasznosításának fokozását a kritikus nyersanyagokról szóló törvényjavaslat részeként. Ez a jogszabály célkitűzéseket vezet be...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés