Előfizetői tartalom

Keménykedik az EU a CSDD-eljárással, nem várt mellékhatás bukhat ki

Portfolio
A szakértők pozitívan reagáltak az Európai Unió javasolt vállalati fenntarthatósági átvilágítási irányelvére (CSDDD), amelynek célja, hogy a nagy uniós vállalatokat és az EU-ban működő vállalkozásokat felelősségre vonja az emberi jogokra és a környezetre gyakorolt hatásaikért az értékláncuk teljes hosszában. Ugyanakkor aggodalmak merültek fel a globális déli gazdaságokra gyakorolt lehetséges negatív következményekkel kapcsolatban - írja az Euractiv.

Az Európai Parlament és a tagállamok kormányai között jelenleg folyó "háromoldalú" tárgyalások során a CSDD-t, vagyis a vállalatok emberi jogi okokból való elszámoltathatóságát szorgalmazó civil társadalmi szervezetek üdvözölték, különösen a déli félteke országaiban, ahol az anyagbeszerzés és a munkaerő gyakran kevesebb szabályozással és alacsonyabb költségekkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés