Előfizetői tartalom

Leszámolhat az EU a fapados légitársaságok legidegesítőbb trükkjeivel

Portfolio
Az Európai Parlament képviselői határozatot fogadtak el a légitársaságok kézipoggyászaira vonatkozó egységes uniós szabályairól. Az elfogadott állásfoglalás szerint az eltérő légitársasági szabályozások káoszt okoznak, és megnehezítik az utazók számára az árak összehasonlítását. Ráadásul az egyes cégek pont a csomagméretek leszorításával, pótdíjak kivetésével okoznak többletköltségeket az utazóknak - derül ki az EP közleményéből.

Az elfogadott szöveg szerint az európai állampolgároknak hátrányos, hogy a légitársaságok kézipoggyászokra vonatkozó szabályai inkoherensek. Az Európai Parlament képviselői szerint az uniós légitársaságok eltérő előírásai gyakran rejtett díjak formájában jelennek meg, összezavarva ezzel az utazni vágyókat, sokszor anyagi kárt okozva nekik. Az állásfoglalás szövege...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés