Előfizetői tartalom

Beindulhat az EU-s saját fegyverkezés: repülőgép-hordozó és rakétarendszer is a listán

Portfolio
Thierry Breton, az EU belső piacért felelős biztosa átfogó európai védelmi beruházási programot sürgetett, és arra kérte az Európai Bizottságot, hogy dolgozzon ki egy tervet, amely egy repülőgép-hordozó, egy Eurodome légvédelmi rendszer és egy űralapú "európai fenyegetés-felderítő és -azonosító képesség" megépítésére, valamint közös uniós használatára - számolt be a Politico.

A brüsszeli Európai Védelmi és Biztonsági Konferencián felszólalva Breton hangsúlyozta, hogy Európának meg kell erősítenie védelmi képességeit, különösen a növekvő geopolitikai feszültségek és az olyan konfliktusok miatt, mint Oroszország ukrajnai háborúja. Jelezte, hogy ez már részben el is kezdődött a lőszerek és rakéták gyártásának támogatásával. Viszont...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés