Előfizetői tartalom

Újra előveszik az uniós atombombát Magyarország ellen

Portfolio
Noha az elmúlt időszakban pozitívabb hírek jöttek Magyarország ügyéről a kohéziós források orvoslását rendezni hivatott horizontális feljogosító feltételek kérdéséről, most a Népszava arról értesült, hogy újra előveszi az Európai Tanács az uniós jogi atombombaként emlegetett hetes cikk szerint eljárást. Nem tudni, hogy milyen lépések jöhetnek, de a legsúlyosabb következmény a magyar kormány szavazati jogának felfüggesztése lehet az Európai Tanácsban.

Az EU-tagállamok miniszterei várhatóan novemberben tűzik napirendjükre ismét a magyarországi demokrácia és jogállamiság helyzetét az úgynevezett 7. cikkelyes eljárás keretében. Még nem dőlt el, hogy elmélyültebb eszmecserére módot adó meghallgatásra készülnek, vagy rövidebb véleménycserét tartanak - írja a Népszava. Az eljárás öt éve indult a Sargentini-jelentés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés