Előfizetői tartalom

Súlyos politikai konfliktus robbanhat ki az EU és a kormány között

Portfolio
Több vezető EU-s is részt vesz az október 11-12. között Budapesten harmadik alkalommal megrendezendő, Budapest Fórum nevű demokráciapárti konferencián. Az idei rendezvény középpontjában a fenntartható béke témája áll, és azt vizsgálja, hogyan lehet ezt elérni a tekintélyelvű agresszió, az energiahiány, a magas infláció és a csökkenő életszínvonal fenyegetettsége mellett. Az esemény egyik szervezője a CEU Demokrácia Intézete, és főleg az Orbán Viktor vezette kormánnyal kritikus előadók vesznek rajta részt. Az uniós tisztviselők jelenléte így valószínűleg erős politikai konfliktushoz vezet majd, miközben már a kohéziós források egy részének feloldása nem is tűnt messzinek.

A Budapest Főváros Önkormányzata, a Political Capital Institute és a CEU Demokrácia Intézet által szervezett Budapest Fórum kifejezetten demokráciapárti és antipopulista, hangsúlyozva a demokratikus értékek fontosságát Közép-Kelet-Európában - derül ki az esemény leírásából. A rendezvény célja a szervezők szerint, hogy a politikai vitákat határokon és kormányzati szinteken...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés