Előfizetői tartalom

Uniós források: nem lesz politikai alku a magyar kormánnyal

Portfolio
Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke egy interjúban kizárta a politikai alkuk lehetőségét a magyar kormány és Brüsszel között. Szerinte a pénzcsapok megnyitásához nem kell alku, hanem a kormánynak csak teljesítenie kell az elvárásokat. Jourová azt mondta, látszanak a kormány erőfeszítései a reformok végrehajtására, és ha ez sikerül, akkor átutalhatják a pénzt. A bizottsági alelnök hangsúlyozta, hogy a folyamat technikai és jogi munka, nem ideológiai kérdés.  

Az Európai Bizottság alelnöke, Věra Jourová, a Szabad Európának adott interjúban határozottan kizárta bármiféle politikai alku megkötését a magyar kormánnyal, ami a költségvetési felülvizsgálat elfogadásáért cserébe megnyitná a pénzcsapokat. Azt hangsúlyozta, hogy a blokkolás célja az volt, hogy Magyarország végrehajtsa a bírói rendszer és az ügyészség reformjait...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés