Előfizetői tartalom

Kiszivárgott az EU nagy szélenergiás terve

Portfolio
Az Európai Bizottság hamarosan bemutatja az európai szélenergia-programját azzal a céllal, hogy az EU szélturbina-ágazatát újjáélessze. A szektor olyan kihívásokkal küzd, amelyek veszélyeztetik a blokk 2030-ig kitűzött ambiciózus éghajlati és energetikai céljait. Az Euractiv által megszerzett tervezetből kiderül, hogy folytatnák a bürokráciacsökkentést az új szélturbinák telepítésénél, kibővítenék az állami támogatási lehetőségeket, valamint vizsgálatot kezdenének az unión kívüli gyártók versenykorlátozó gyakorlataival szemben.

Mérete és fejlettsége ellenére az EU szélenergia-ipara komoly kihívásokkal néz szembe: a Nemzetközi Megújuló Energia Ügynökség szerint a főbb szélturbina-gyártók 2022-ben jelentős működési veszteségekről számoltak be. A kiszivárgott tervezet öt kulcsfontosságú problémát ismertet, amelyekkel az európai szélerőmű-gyártóknak szembesülniük kell, például a kihasználatlan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés