Előfizetői tartalom

Kényszerpályára került a vita a kormány és Brüsszel között az uniós forrásokról

A Magyarországnak járó uniós források ügyében már olyan fázisba kerültek a tárgyalások, hogy mindkét fél mozgástere beszűkült: a magyar kormány rákényszerül, hogy teljesítse a brüsszeli elvásárokat, az Európai Bizottság pedig a jogállamisági kötelmek foglya, ha a kifizetésekről van szó. Most már gyakorlatilag csak politikai hibák vezethetnek oda, hogy legalább a kohéziós forrásokat ne oldják fel a közeli jövőben. Csakhogy ehhez a limithez már elég közel volt Orbán Viktor miniszterelnök kínai találkozója Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, valamint újabb Brüsszel ellen megfogalmazott kijelentései. Ezek esetében a Portfolio forrásai inkább egy újabb jogállamisági eljárást látnak valószínűnek, nem a meglévők meghosszabbítását.

Heves reakciókat váltott ki az EU-tagállamok vezetőinél Orbán Viktor miniszterelnök két héttel ezelőtti pekingi látogatása, ahol Vlagyimir Putyinnal elnökkel is találkozott. Brüsszelben sokan bírálták amiatt a kormányfőt, hogy az uniós vezetők közül egyedüliként készült róla fénykép az orosz államfővel az ukrajnai háború kitörése óta. A magyar miniszterelnököt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés