Előfizetői tartalom

Macron besokallt az EU-s korrupciótól, megküldte diktátumát Brüsszelbe

Portfolio
Emmanuel Macron francia elnök és Laurence Boone uniós ügyekért felelős miniszter egy olyan kampány élére állt, amely az Európai Unión belüli összeférhetetlenségi szabályokat szigorítaná, valamint átláthatóbbá tenné az intézményrendszer működését, hogy visszaszorítsák a korrupciót. Párizs arra ösztönzi a többi uniós tagállamot, hogy támogassák egy független megfigyelőszerv létrehozását. Kérdés, hogy a magyar kormány hova áll az ügyben, ugyanis a jövő évi soros elnökség fókusza állítólag az uniós korrupcióellenes reform lesz.

A francia kormány által javasolt új korrupcióellenes intézmény erős hatáskörrel rendelkezne a tisztviselők jövedelmének vizsgálatára, és ez az intézkedés a Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen által tervezett etikai testületnél sokkal szigorúbb lenne – írja a Politico. „A Bizottság javaslata egy kezdet, de úgy gondolom, hogy ennél sokkal ambiciózusabbak lehetünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés