Előfizetői tartalom

Megkerülné a magyar egyetemeket Brüsszel

Portfolio
Három megoldási út is lehetséges az Erasmus-forrásokkal kapcsolatban a magyar egyetemek megkerülésére azért, hogy a források eljussanak a diákokhoz és a kutatókhoz – nyilatkozta a Politiconak Gwendoline Delbos-Cornfield. Az Európai Parlament (EP) legutóbbi jelentésének készítője, illetve John Morijn, a Princeton School of Public and International Affairs szakértője szerint ezekkel a megoldásokkal lehetne átvágni a konfliktust, hogy a magyar diákok ne maradjanak ki az uniós programokból amellett sem, hogy a magyar kormány és az Európai Bizottság közötti viták továbbra is megmaradtak. A jelzések időzítése azért fontos, mert holnap, kedden lesz az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának ülése.

Azok a magyar egyetemek, melyek modellt váltottak és alapítványi formában működnek, nem jutnak hozzá az uniós Erasmus és Horizont forrásokhoz a magyar kormány és az Európai Bizottság közti jogállamisági, és intézményrendszeri viták miatt. Brüsszelt többször kritizálták az elmúlt hónapokban amiatt, hogy ezzel a magyar diákokat és kutatókat bünteti, hiszen nem jutnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés