Előfizetői tartalom

Navracsics: ne engedjen az Európai Bizottság az EP politikai nyomásának a magyar forrásoknál!

„Arra bíztatom az Európai Bizottság képviselőit is, hogy legyenek túl a politikai félelmeiken, és ne az Európai Parlament politikai állásfoglalásainak, hanem a saját szakmai álláspontjuknak megfelelő döntést hozzák” – mondta el Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a mostani, a magyar uniós források felszabadításáról szóló vitáról. Aaz előző uniós támogatási ciklus Terület- és Településfejlesztési (TOP) és a Versenyképes Közép-Magyarország operatív programok (VEKOP) csütörtöki záróeseményén a politikus így is pozitívan értékelt minden eddigi eredményt az előző kohéziós programok esetében és köszönetet mondott az Európai Bizottság támogatásáért.

Mint ismert, a múlt héten az Európai Bizottság további két kérdést küldött a magyar kormánynak a nyár elején elfogadott és hatályossá vált igazságügyi reformmal kapcsolatban. A törvénycsomag pozitív értékelése indíthatja meg Magyarország számára a kondicionalitási és egyéb jogállamisági eljárások által nem blokkolt 13 milliárd eurónyi kohéziós forrás utalását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés