Előfizetői tartalom

Évi 5 milliárd euróval lopják meg az EU-t, a Bizottság mégsem ad pénzt a hatóságának

Portfolio
Az Európai Ügyészség (EPPO) az EU pénzügyi érdekeit hatósági jogkörrel védő szervezet többletforrásokért küzd, Laura Codruța Kövesi főügyész a finanszírozás növelését szorgalmazza, mivel csak tavaly 5 milliárd eurónyi uniós forrásról állapították meg, hogy azokat csalárd módon használták fel. Az Európai Bizottság viszont ennek ellenére is sorra utasítja el az EPPO kérvényeit.

Az Európai Bizottság többször is visszautasította az EPPO kérését, hogy növeljék a szervezet büdzséjét. Mindez arra késztette Laura Codruța Kövesit, hogy nyilvános fórumokon kampányoljon az uniós ügyészség többletforrásaiért, és meggyőzze a Bizottságot arról, hogy az uniós pénzek védelme érdekében szükség van a költségvetésük emelésére. A Politico beszámolója...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés