Előfizetői tartalom

Inkább ismerősök Facebook-bejegyzésében hisznek a magyarok, mint a közmédiának

Portfolio
Az Európai Parlament által közzétett friss Eurobarométer felmérés alapján Európában átlagosan a polgárok 48 százaléka bízik a közszolgálati televízióban és rádióban mint hírforrásban. Azonban Magyarországon csupán 25 százalék hisz az állami médiának, ezzel az 27 EU-tagállam közül a legalacsonyabb bizalmi mutatóval rendelkezik. Még a lengyel közmédia is hitelesebb a magyarországinál, 26 százalékos bizalommal – írja a Népszava.

A közmédiákat a legmegbízhatóbb hírforrásnak Finnországban (71 százalék), Portugáliában (65 százalék) és Svédországban (63 százalék) tartják az európaiak. Magyarországon viszont a közösségi médiában követett emberek és az egyéb hírplatformok, mint a blogok és podcastok élveznek nagyobb bizalmat, jelezve ezzel a magyarok radikális elfordulását a hagyományos hírforrásoktól....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés