Előfizetői tartalom

Hatástalan lehet a kormány vétófegyvere Brüsszelben az uniós machinációk után

Brüsszelben a magyar kormány válaszait várják az igazságügyi reformmal kapcsolatos két kérdésnél, ami felszabadíthatja a kohéziós források egy részét. Az Európai Bizottságról részben lekerült a nyomás, hogy bármilyen alkudozásra kényszerüljön a kormánnyal: az uniós közös költségvetés felülvizsgálatát a jövő évre tolták, de itt öt másik tagállam aggályai vannak fókuszban. Egyedül az Ukrajna csatlakozási tárgyalásairól szóló szavazást buktathatja el a decemberi EU-csúcson a kormány, ezt pedig előre is vetíti Orbán Viktor miniszterelnök új levele Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének. De így is úgy fest, ha a kormány lép, akkor mintegy 5-6 milliárd eurót szabadíthat fel idén.

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordult Charles Michelhez, az EU Tanácsának vezetőjéhez, amelyben jelezte, hogy megvétózza az Ukrajna csatlakozási tárgyalásairól szóló közelgő uniós döntést, ha az európai vezetők nem egyeznek bele abba, hogy stratégiai vitát folytassanak a Kijevvel kapcsolatos politikájukról. A magyar kormányfő az ukrajnai harctéri helyzet alakulása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés