Előfizetői tartalom

Az EU legvágyottabb banki pozíciójára megvan a befutó jelölt

Portfolio
Nadia Calviño, Spanyolország pénzügyminisztere lett a legesélyesebb az Európai Beruházási Bank (EBB) élére. Vincent Van Peteghem, a kiválasztási folyamat élén álló belga pénzügyminiszter a hírek szerint támogatja Calviñót a pozícióra, és ezt levélben fogja közölni uniós kollégáival – a Politico ügyre rálátó forrásai szerint.

Az EBB, amely Európa-szerte jelentős szerepet játszik a nagy infrastrukturális projektek finanszírozásában, az elkövetkező években egyre fontosabb intézmény lesz az ukrajnai újjáépítésben és az éghajlatváltozás elleni küzdelem finanszírozásában játszott szerepe miatt. Calviño, aki korábban az Európai Bizottság tisztviselője volt, 2018 óta pedig spanyol pénzügyminiszter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés