Előfizetői tartalom

Uniós állampolgári jogokra mutatott be terveket az Európai Bizottság

Portfolio
Az európai polgárság 30. évfordulója alkalmából az Európai Bizottság egy új intézkedéscsomagot mutatott be, amelynek célja az uniós állampolgársággal kapcsolatos jogok megerősítése az egész EU-ban. Az uniós tagállamok állampolgárságával rendelkező európai polgárokat olyan egyedülálló kiváltságok illetik meg, mint a szabad mozgás, a konzuli védelem és a demokratikus folyamatokban való aktív részvétel.

Az Európa Bizottság javaslatának fő eleme a konzuli védelemről szóló irányelv módosítása, amelynek célja a válsághelyzetekben külföldön tartózkodó uniós polgároknak nyújtott védelem és támogatás erősítése. A javasolt intézkedések között szerepel az eljárások egyszerűsítése, az EU globális hálózatának hatékony kihasználása, a válsághelyzetekre való felkészültség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés