Előfizetői tartalom

Gazdasági háború előtti béketárgyalást tart az EU és Kína

Portfolio
Hszi Csin-ping kínai elnök Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével és Charles Michel európai tanácsi elnökkel találkozott csütörtökön Pekingben. A kommunista vezető szerint szorosabb kapcsolatokra van szükség országa és az Európai Unió között. A kijelentés egy lépés a békülés felé, miközben az EU éppen gazdasági válaszcsapások sorát tervezi Kína ellen az e-autók exportjánál és a vasútipar területén indított szubvenciós vizsgálatokkal.

Míg Hszi elnök a „kölcsönösen előnyös együttműködésen” alapuló partnerséget szorgalmaz az Európai Unió és Kína között, és sürgette a két felet, hogy tegyenek lépéseket a kölcsönös politikai bizalom erősítésére, addig az Európai Unió már erős intézkedéseket hozott, hogy kiegyenlítse a versenyhelyzetet a felek között: Brüsszel diverzifikálná az államszövetség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés