Előfizetői tartalom

Kattan az uniós billincs a ChatGPT-n és társain

Portfolio
Az Európai Unió intézményeinek kijelölt tárgyalói közel állnak ahhoz, hogy véglegesítsék a mesterséges intelligencia (MI) legátfogóbb szabályozását a nyugati világban. A szerdán és csütörtökön a kora reggeli órákban folytatott megbeszélések eredményeként konszenzus született a generatív mesterséges intelligencia eszközök, köztük az OpenAIáltal kifejlesztett ChatGPT és a Google Bard ellenőrzésének keretrendszeréről – tudta meg a Bloomberg a tárgyalásokra rálátó forrásoktól.

Az Európai Bizottság, az Európai Parlament és az EU 27 tagállamának képviselői kompromisszumra jutottak, és ezzel közelebb kerültek az AI Act néven ismert, átfogó jogszabályról szóló hivatalos megállapodáshoz. Ez a mérföldkőnek számító jogszabály az Ázsián kívül az első olyan keretrendszert jelenti, amely határozott szabályozói környezet hozhat a generatív mesterséges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés