Előfizetői tartalom

Brüsszel döntött: jön az első csepp a helyreállítási alap pénzcsapjából

Az uniós pénzügyminiszterek elfogadták Magyarország módosított helyreállítási tervét – jelentette be Varga Mihály az Ecofin ülés után Brüsszelben. Ezzel Magyarország az RePowerEU-fejezetből igényelt hitel és támogatási láb 10 százalékát kaphatja meg előlegként idén februárig, majd még egy ugyanekkora szeletet az év végéig is folyósíthat az Európai Bizottság.

Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentette, hogy a helyreállítási és ellánállóképességi eszköz (RRF) augusztus legvégén beadott módosítását elfogadta az EU Tanács pénzügyminiszteri tanácsa (Ecofin). Így a kormány a RePowerEU fejezet részekét 3,9 milliárd eurós hitel, valamint egy 0,7 milliárd eurós vissza nem térítendő támogatási lábát is megkaphatja majd, ha teljesíti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés