Előfizetői tartalom

Meglepő kijelentéseket tett Orbán Viktor az Emmanuel Macronnal tartott egyeztetésekor

Orbán Viktor magyar miniszterelnök csütörtökön az Élysée-ben Emmanuel Macron francia elnökkel folytatott megbeszélésén állítólag megerősítette, hogy ellenzi Ukrajna európai uniós csatlakozását. A látogatás előtt a Le Pointnak adott exkluzív interjúban arról beszélt, hogy vétót emel a négy évre szóló, 50 milliárd eurós Kijevnek szánt segélycsomaggal szemben is. Emellett ellenzi a jövő év márciusára tervezett csatlakozási tárgyalások megkezdését is. Arról viszont még mindig nem jelent meg semmilyen beszámoló, hogy pontosan miről egyeztettek a francia elnökkel, aki még a közösségi médiában sem tett közzé egyetlen bejegyzést sem a párizsi munkavacsoráról.

Az elnöki palotában tartott megbeszélése előtt Orbán Viktor a Place Vendôme-on található Ritzbe tett egy kitérőt, hogy interjút adjon a Le Pointnak, ahol két fő okra hivatkozva kifejtette Ukrajna uniós tagságával kapcsolatos ellenvetéseit. A magyar miniszterelnök szerint az ukránok „nem állnak készen a tárgyalásokra”, az európaiak pedig „nem állnak készen arra, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés