Előfizetői tartalom

Kémjátszma lehet a jövő évi nagy választás, Moszkva fenyegeti a védtelen Európát

Portfolio
Miközben Európa a közelgő júniusi parlamenti választásokra készül, a Politico által megszerzett belső felülvizsgálatból kiderül, hogy az Európai Parlament kiberbiztonsági infrastruktúrája „még nem felel meg az iparági szabványoknak”, és nem biztosít védelmet az idegen államok által bevetett hackerek és más fenyegető csoportok jelentette fenyegetettségnek. A jelentést, amelyet az EP saját informatikai osztálya, a DG ITEC készített november 29-i keltezéssel, a múlt héten mutatták be az Európai Parlament (MEP) egy képviselőicsoportjának. Jövőre súlyos politikai válság lehet a választásokból, főként ha Oroszország is támadást indít.

A jelentés szerint így kihívásokkal teli lesz az elkövetkező féléves időszak, rámutatva, hogy az uniós intézmények elleni kibertámadások száma egyre nő. A Parlament kiberbiztonsági előkészületeiben részt vevő szakértők és választott képviselők aggódnak, hogy az intézmény kibervédelme gyenge, és hackerek bármikor behatolhatnak a rendszerbe. A jelentés számos megállapítást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés