Előfizetői tartalom

Új konfliktus bukott ki az EU és a kormány között, a GFM reagált is a Bizottság bírálatára

Portfolio
Az Európai Bizottság foglalkoztatásért és szociális ügyekért felelős biztosa, Nicolas Schmit, kritizálta Magyarországot, kiemelve a munkaerőpiaci kihívásokat és a gyenge szociális párbeszédet. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium határozottan visszautasította a kijelentéseket, elmondva, hogy semmilyen egyeztetés nem történt a biztos és az illetékes tárca között. A minisztérium hangsúlyozta a kormány aktív szerepvállalását a szociális párbeszédben, a minimálbérek emelésében, valamint a munkaerőpiaci tartalékok aktivizálásában és a digitális készségek fejlesztésében.

Az Európai Bizottság foglalkoztatásért és szociális ügyekért felelős biztosa, Nicolas Schmit, az elmúlt héten kritikával illette Magyarországot egy interjúban, kijelentve, hogy bár az ország összességében jó munkaerőpiaci teljesítményt nyújt a magas foglalkoztatási rátával, vannak kiszolgáltatott csoportok, mint például a tartósan munkanélküliek és az alacsony iskolai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés