Előfizetői tartalom

Megosztja a magyarokat Ukrajna tagjelölti státusza, de egyértelmű a többség a pénzügyi támogatás mellett

Portfolio
A magyarok 58%-a egyetért azzal, míg 40%-a ellenzi, hogy Ukrajnának pénzügyi támogatást kell nyújtani, tehát itt egyértelmű a többség, Ukrajna tavaly megadott tagjelölti státusza viszont eléggé megosztó téma hazánkban – derült ki a szerdán publikált Eurobarométer felmérésből. Az ukrajnai tagjelölti státuszt ugyanis csak a magyarok 45%-a támogatja, míg 49%-a ellenzi, tehát picit többen vannak az ellenzők, de ők sincsenek többségben. Fontos, hogy vannak nálunk elutasítóbb nemzetek is Ukrajna ügyében, illetve az is, hogy a felmérést még október 23. és november 15. között végezték, amikor még nem volt ennyire a közfigyelem középpontjában a holnap kezdődő EU-csúcs, amelyen már arról kellene dönteni Ukrajna kapcsán, hogy megkezdődhessenek-e vele a csatlakozási tárgyalások, illetve nyújtson-e neki az EU egy több évre szóló pénzügyi támogatást, és hogyan.

A csütörtökön, holnap kezdődő EU-csúcs előtt szerdán tették közzé a 100. standard Eurobarometer felmérést, amely számos fontos témát vizsgált az EU 27 tagállamának állampolgárai körében, mi most először az ukrajnai kérdést mutatjuk be a két releváns táblázat segítségével, amelyek itt találhatók. Amint az elsőn látszik: az ukrajnai tagjelölti státuszt (amit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés