Előfizetői tartalom

Visszaszólt Orbán Viktor sajtósa Emmanuel Macronnak

Portfolio
Felemás eredménnyel zárult az Európai Unió e heti csúcstalálkozója: míg Ukrajna csatlakozási tárgyalásainak megkezdését nem vétózta meg Orbán Viktor miniszterelnök, addig a közös költségvetés módosítását nem támogatta. Emmanuel Macron francia elnök utóbbi tisztességtelen lépésnek nevezte, mert így a migráció kezelésére szánt többletforrásokat is elutasította a kormányfő, míg Havasi Bertalan államtitkár szerint Macron rosszul emlékszik.

Szokatlanul élesen bírálta a francia elnök, Emmanuel Macron a magyar miniszterelnököt, Orbán Viktort, amiért leszavazta a hétéves közös költségvetés (MFF) felülvizsgálatát. „Tisztességtelen lépés volt” – mondta a francia államfő a csúcstalálkozó utáni sajtótájékoztatóján. Macron arról beszélt, hogy a közös költségvetés módosításának elutasítása miatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés