Előfizetői tartalom

Közel az uniós költségvetési megállapodás, amelyben nem Magyarország a vétózó rosszfiú

Portfolio
Az Európai Unió pénzügyminiszterei közel állnak a megállapodáshoz a blokk költségvetési szabályainak felülvizsgálatáról, és Laurence Boone, Franciaország európai ügyekért felelős minisztere szerint a megállapodás várhatóan még ezen a héten megszületik. A Bloomberg televíziónak adott keddi interjújában Boone arról beszélt, hogy bízik benne, hogy az utolsó néhány részletkérdésre is választ találnak, így szerda délutánra várhatóan már az új költségvetési hiányra és államadósságra vonatkozó szabályok is érvényesek lesznek.

Az EU-tagállamok pénzügyminiszterei jelenleg az utolsó tárgyalásokat tartják a blokk adósság- és hiánykorlátokat előíró költségvetési keretrendszerének reformjáról. A stabilitási és növekedési paktum (SGP) a hiányt a GDP 3, az államadósságot pedig 60 százalékban limitáló rendszerét a koronavírus-járvány miatt függesztették fel, de azóta sem állították vissza....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés