Előfizetői tartalom

Nagyot akart Brüsszel, zöld pofára esés lett a vége

Portfolio
Az Európai Unió környezetvédelmi ügynökségének nemrégiben közzétett jelentése kétségbe vonja, hogy a blokk képes lesz elérni a 2030-ig kitűzött ambiciózus zöld célkitűzéseinek többségét. A dokumentum szerint az EU „valószínűleg” vagy „nagyon valószínű”, hogy nem teljesíti a primerenergia-fogyasztással, a megújuló energiával és az újrahasznosított anyagok felhasználásának megduplázásával kapcsolatos kulcsfontosságú célokat – számolt be a Politico.

Az előrejelzések szerint magasabb lesz az EU túllépi a primerenergia-fogyasztása a célértéknél, elmarad a megújuló energiával kapcsolatos vállalásoktól, és nem sikerül megdupláznia az újrahasznosított anyagok felhasználását. Van azonban egy halvány reménysugár, mivel az ügynökség pozitív eredményt vetít előre: teljesítheti a blokk az üvegházhatású gázok kibocsátásának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés