Előfizetői tartalom

A magyar kormány brüsszeli kereszttűzbe kerülhet az uniós források vitájában

Portfolio
A soros EU-elnökséget átvevő Alexander De Croo belga miniszterelnök a Politicónak adott interjújában szorgalmazta, hogy növeljék az Európai Unió saját bevételeit, azzal érvelve, hogy az államszövetségnek a globális kihívások kezeléséhez több pénzügyi forrásra van szüksége. Ez a nyilatkozat alig néhány héttel azután hangzott el, hogy a tagországok nem tudtak egyhangúlag elköteleződni a háború sújtotta Ukrajnának nyújtott segélyek finanszírozása mellett, mivel azt a magyar kormány egyedüli tagállamként megvétózta. A költségvetési reformot még az előtt átvernék az EU-n, hogy Magyarország venné át a soros elnökséget.

De Croo, akinek országa január 1-jén vette át az EU Tanácsának soros elnökségét, hangsúlyozta, hogy az európai polgárok stratégiai megoldások tekintetében egyre inkább az uniós közös válságkezelésre támaszkodnak Oroszország ukrajnai inváziója, egy globális világjárvány utóhatásai és a Közel-Keleten zajló konfliktus közepette. „Az európai lakosság – még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés