Előfizetői tartalom

Felveszi a harcot az Európai Bizottság a propagandával és a dezinformációval szemben

Portfolio
Az Európai Bizottság sürgeti a nagy technológiai vállalatokat, köztük a Google-t és a Metát, hogy foglalkozzanak a fehéroroszországi kormánypárti kiadványokat előnyben részesítő algoritmikus elfogultságával kapcsolatos aggályokkal. A száműzetésben élő fehérorosz újságírók azt állítják, hogy a Lukasenko elnök rendszerével szemben kritikus tartalmakat a kormány cenzúrázási szabályaihoz igazodó keresőalgoritmusok akadályozzák. Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke ezért nyomás helyez a Big Tech-re, hogy küzdjön a propagandával és a dezinformációval szemben, valamint a platformszolgáltatóknak elő kell mozdítania a médiaszabadságot. Brüsszel pedig nem csak a fehérorosz ajánlóalgorimtusokat söpörheti el.

Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke a dezinformáció elleni küzdelem és a médiaszabadság előmozdítását ígérte, és ezért nyomást helyeznek a Big Tech-re, hogy algorimtusaik ne segítség a propaganda vagy az álhírek, esetlegesen a titkosszolgálati manipuláció terjedését. A téma régen vesszőparipája Jorovának, de most a fehéroroszországi helyzet kapcsán ostorozta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés