Előfizetői tartalom

Komoly ajánlatot kapott Orbán Viktor az EU-s szövetségtől, de fordulatot várnak el

Portfolio
A magyar kormány a jelek szerint elfogadja az uniós közös költségvetés felülvizsgálatát, így a februári rendkívüli EU-csúcson elindulhatnak az EU-segélyek Ukrajnának. Orbán Viktor miniszterelnök ugyan nagyon sok követelést fogalmazott meg a támogató szavazatáért, de a szerdán elfogadott közös tagállami álláspontba ezekből kevés dolog derült be. A Bloomberg szerint a magyar meghátrálás megnyithatja az utat Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) pártszövetséghez való csatlakozás előtt: Giorgia Meloni olasz miniszterelnök ugyanis az ukrán támogatások megszavazását szabta árul a szövetségbe való belépéshez.

A decemberi uniós csúcstalálkozón Orbán Viktor magyar miniszterelnök egyedüliként vétózta meg a többéves pénzügyi keret (MFF) felülvizsgálatát, amely 50 milliárd eurónyi támogatást biztosítana Ukrajna számára négy éven keresztül. A kormányfő ellenezte, hogy az uniós közös költségvetésen belül ilyen hosszú időre elköteleződve döntsenek a háború sújtotta ország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés