Előfizetői tartalom

Vaskos számlát állhat az EU a brexit miatt

Portfolio
Az Európai Unió egy 450 millió eurós számlát kell, hogy megfizessen a brexit közvetett következményeként: az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) továbbra is fizetheti londoni irodája bérleti díját, és állhatja a kötbért, valamint a költözés további költségeit is. A WeWorktől bérelt helyiségek esetében fizetési problémák merültek fel, így az EU-nak évente 30 millió eurós hiányt kell fedeznie, amíg nem sikerül új bérlőt találni a Canary Wharf-i ingatlanra, amelynek bérleti szerződése 2039 júniusáig szól.

Miközben az EMA-tól több mint 3 millió eurót kér az első negyedév bérleti díjára a bérbeadó WeWork, az európai parlamenti képviselők egyre kevésbé hajlandók rábólintani a számlák fizetésére, ami megnehezíti az EU költségvetési vitáit. A gyógyszerügynökség pénzügyi helyzetét súlyosbítja, hogy a brexit miatt sok cég költözött el Londonból, ezért túlkínálat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés