Előfizetői tartalom

Erasmus-ügy: az EP meglepő fordulatban, Navracsics Tibor váratlan stratégiához fordult

Kedden az európai parlamenti képviselők szavaznak az Erasmus-program jövőjéről, de komoly vita bontakozott ki: a jobbközép Európai Néppárt (EPP) a szélsőjobboldali képviselők támogatásával kezdeményezte a jogszabály szövegének módosítását, amelynek célja az Erasmus-program előnyeinek kiterjesztése Magyarországra is, amely jelenleg nem fér hozzá a programhoz. Eközben Navracsics Tibor területfejlesztési és közigazgatási miniszter arra kérte Miskolc ellenzéki polgármesterét, aki a helyi egyetem kuratóriumának tagja, hogy álljon ki a közérdekű vagyonkezelő alapítványi rendszer mellett.

Több mint egy éve húzódik az Erasmus-ügy: tavaly év végén az Európai Bizottság a közérdekű vagyonkezelő alapítványok által fenntartott egyetemeket és kutatóintézetek esetében megtiltotta az uniós intézményrendszernek, hogy szerződést kössenek az érintett intézményekkel. Ez a lépés nem is igazán a pénzről szól, hanem arról, hogy a magyar és más országok egyetemi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés