Előfizetői tartalom

EU-s szigorítás érik a B-kategóriás jogosítványoknál

Portfolio
Közös nyílt levélben kérték az Európai Parlament képviselőit az Európai Közlekedésbiztonsági Tanács gyalogos, kerékpáros és közlekedési dolgozói munkacsoportjai, hogy szigorúbb szabályokat alkalmazzanak a kisteherautó-vezetők szakmai képzésére. Az ETSC azzal érvel, hogy a kistehergépjárművek által okozott balesetek számának növekedése indokolja a hasonló szigorúságú szabályok bevezetését, mint az autóbusz-vezetőknél.

Az ETSC információi szerint 2019-ben a halálos balesetek 11 százalékát kistehergépjárművek okozták az Európai Unió útjain, ami 2630 ember halálát eredményezte. Tízből négy esetben a gyalogosok, kerékpárosok és motorosok voltak a halálos áldozatok. A szervezet prognózisa alapján a kisteherautós balesetek további növekedésére számít, miközben az unió célkitűzése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés