Előfizetői tartalom

Leporolták az uniós atombombát, Magyarország elleni használatát sürgetik Brüsszelnél

Portfolio
Az Európai Parlament ötpárti állásfoglalásban szólítaná fel az Európai Bizottságot és az Európai Tanácsot, hogy vizsgálják meg a magyar kormány súlyos és folytatólagos uniós értékkel szembeni politikáját. A tervezet burkoltan bírósági perrel és bizalmatlansági indítvánnyal fenyegeti a bizottságot, miközben az ötpárti támogatás azt sugallja, hogy a plenáris szavazás eredménye előre kiszámíthatónak tűnik, és követelni fogják a képviselők, hogy induljon meg a 7. cikk szerinti eljárás a magyar kormánnyal szemben – számolt be a Szabad Európa.

Az állásfoglalás elsősorban a 7. cikk szerinti eljárás továbbvitelét sürgeti, felkérve az EU Tanácsát az eljárás folytatására és az esetleges politikai szankciókra. Az indítvány továbbá Orbán Viktor kormányát az ukrán pénzügyi csomag blokkolásával vádolja, amely szerintük sérti a közös uniós értékeket és a lojális együttműködés elvét. A tervezet elmarasztalja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés