Előfizetői tartalom

Von der Leyen: mind a 27 tagállam végül megállapodásra jut Ukrajna finanszírozásáról

Portfolio
Orbán Viktor továbbra is ellenzi, hogy az uniós költségvetésen belüli átcsoportosítással biztosítsák Ukrajnai segélyezését, helyette egy külön finanszírozási mechanizmust javasol. Az EU Magyarország ellenállása ellenére is megoldást keres, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerint pedig február 1-én meg is találják majd erre a megoldást.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök egy kedden tett nyilatkozatában hangsúlyozta az Európai Unió szerepét Ukrajna támogatásában az Oroszországgal való konfliktus közepette: a kormányfő szerint bár szükséges a kijevi kormánynak nyújtott segítség, az nem mehet az EU közös költségvetésének rovására. Robert Fico szlovák miniszterelnökkel tartott sajtótájékoztatóján ellenezte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés