Előfizetői tartalom

Brüsszel százmilliókat utal egy magyar katonai mobilizációs projektre

Portfolio
Az Európai Bizottság 807 millió eurós finanszírozási csomagot hagyott jóvá 38 olyan projekt támogatására, amelyek célja az Európai Unió alapvető fontosságú közlekedési infrastruktúrájának korszerűsítése, mind polgári, mind védelmi célokra. A projekteket az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) Közlekedési Eszköz keretében kiírt harmadik pályázati felhívásból választották ki, az eljárást pedig külön meggyorsították Oroszország Ukrajna elleni agressziójára reagálva. Egy magyar vasúti, katonai mobilitási projektre 260 millió forintot utalhat Brüsszel.

Adina-Ioana Vălean, az EU közlekedési biztosa bejelentette, hogy a tagállamoknak fokozniuk kell a közlekedési rendszer kettős felhasználását: vagyis olyan fejlesztéseket kell megvalósítaniuk, amelyek segítik a hadsereg és a civil lakosság mobilitását is. A 112 benyújtott pályázat közül 18 tagállam 38 projektjét választotta ki az Európai Bizottság, amelyek hozzájárulnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés