Előfizetői tartalom

Meghúzta az EU a frontvonalat Kínával szemben, Peking aggasztónak tartja a helyzetet

Portfolio
Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság ügyvezető alelnöke belejelentette, hogy az Európai Unió új intézkedéseket hoz, hogy az átalakuló geopolitikai viszonyok és a gyors technológiai változások közepette megvédje gazdasága biztonságát. A Politicónak adott exkluzív interjújában Dombrovskis elárulta, hogy a szerdán bemutatásra kerülő javaslat olyan területekre összpontosít majd, mint az exportellenőrzés és a kifelé irányuló beruházások szabályozása. Főként Kína esetében készül korlátozásokra Brüsszel, Peking pedig már jelezte is, aggódik az intézkedések miatt.

Az EU bekeményít Kínával szemben, hogy megvédje az államközösség gazdaságát. Az Európai Bizottság által javasolt intézkedések az exportellenőrzés és a kimenő befektetések aprólékos vizsgálatát foglalják magukban, a hangsúlyt a kiskapuk bezárására és a következetlenségek kezelésére helyezve. Dombrovskis igyekezett eloszlatni a gazdasági dirigizmus, túlbürokratizált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés