Előfizetői tartalom

Egységes EU-s adórendszer bevezetését szorgalmazzák Brüsszelnél

Portfolio
Mintegy 130 neves európai adójogász professzor közösen szorgalmazza egy Európai Adóügyi Együttműködési Ügynökség létrehozását egy Paolo Gentiloni gazdasági biztosnak címzett nyílt levélben. A szakértők egy aprólékosan kidolgozott, kész rendelettervezetet is mellékeltek az Európai Bizottságnak küldött javaslathoz, ami paradigmaváltásra szólítja fel Brüsszelt az adójogszabályok végrehajtása és összehangolása terén a tagállamok előtt álló kihívások kezelésében. Jelenleg az adózás a tagállamok saját hatáskörébe tartozik, bár már több egységes, kötelező direktívát is elfogadtak az uniós országok, de kérdés, mekkora tabu az adózási adatok közös kezelése.

Több mint 130 adószakértő kéri az Európai Bizottságot, hogy az eddig – néhány kivételtől eltekintve –kizárólag a tagállamok jogkörében lévő adózási szabályok helyett egy egységes uniós rendszert hozzanak létre. Nyíltlevelükben arra hivatkoznak, hogy a Bizottság 2023. május 17-i, egy új uniós vámkódex létrehozásáról szóló rendeletjavaslata már egy előremutató...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés