Előfizetői tartalom

Feladta a leckét Brüsszelnek a magyar kormány - Mégis borulhat a nagy ukrajnai terv

Portfolio
Bonyolultabbá váltak az ukrajnai 50 milliárd eurós támogatási programról szóló tárgyalások, mivel a magyar kormány álláspontja az ügyben „nem igazán volt rugalmas” – jelezte egy magasrangú névtelen diplomata a Reutersnek. Ez arra utal, hogy a február 1-jei rendkívüli uniós csúcstalálkozón lehet, hogy mégsem jön össze az egyhangú támogatás a 4 évre szóló 50 milliárd eurós programról, noha voltak már értesülések a napokban arra, hogy a kormány kész feladni a vétóját, igaz mindkétszer határozottan cáfolta ezt a magyar külügyi tárca szóvivője.

A magasrangú brüsszeli diplomata, aki részt vesz a jövő csütörtöki rendkívüli EU-csúcs előkészítésében, tehát rálát a konkrét háttérbeli tárgyalások folyamatára, úgy fogalmazott péntek este a Reuters-nek: A tárgyalások egy kicsit bonyolultabbá válnak... Magyarország álláspontja nem igazán volt rugalmas ebben a kérdésben. Mindez tehát azzal fenyeget, hogy a február...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés