Előfizetői tartalom

Megjött a magyar kormány első reakciója a kemény brüsszeli fenyegetésre

Portfolio
„Brüsszel olyan zsarolást alkalmaz Magyarország ellen, mintha nem lenne holnap, annak ellenére, hogy van egy kompromisszumos javaslatunk” – így reagált Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója hétfő reggel arra a vasárnap esti Financial Times cikkre, amely kemény gazdasági és pénzügyi nyomásgyakorlást helyezett kilátásba Magyarországgal szemben arra az esetre, ha a most csütörtöki rendkívüli EU-csúcson nem adja be a derekát Orbán Viktor kormányfő, és nem szavazza meg az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós finanszírozási programot az uniós költségvetés terhére.

Orbán Balázs a hétfő reggeli X-üzenetben (korábbi Twitter) azt emelte ki, amit mi is megírtunk az FT-cikkből, miszerint Bóka János uniós forrásokért felelős miniszter szombaton olyan új javaslatot küldött ki Brüsszelbe, amely egyértelművé tette, hogy Magyarország az eddigi kommunikáció ellenére mégis nyitott arra, hogy az uniós költségvetésből menjen az ukrajnai program...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés