Előfizetői tartalom

Bedőlés közelében a napelemes ágazat, vészjelzést küldtek Brüsszelbe

Portfolio
A napelemgyártók vészjelzést küldtek az Európai Bizottságnak azt állítotva, hogy azonnali mentőcsomag nélkül heteken belül leállhat az EU termelésének közel fele. Andy Bounds és Alice Hancock beszámolója szerint a közel 80 tagot képviselő Európai Napelemgyártó Tanács (ESMC) levelet küldött a Bizottságnak, amelyben felvázolta az iparág kritikus helyzetét. Bár sorra dőlnek a rekordok a paneltelepítéseknél, az olcsó kínai termékek tarolják le a piacot.

A probléma hátterét az adja, hogy az Európai Unió a közelmúltban fokozta a zöldenergiás támogatásait, de az olcsó kínai import elözönlötte a belső piacot. Bár Brüsszel tavaly dömpingellenes vizsgálatot indított az elektromos járművekkel kapcsolatban, a paneleknél még várat magára egy ilyen lépés. Az európai napenergia-ipar a kínai gyártású termékek beáramlásától...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés