Előfizetői tartalom

Levált Orbán Viktor az EU-csúcsra érkező vezetőkről, egységfront alakulhat Magyarország ellen

Portfolio
Az EU-tagállamok vezetői csütörtök délelőtt egy kulcsfontosságú csúcstalálkozóra gyűlnek össze ismét, hogy foglalkozzanak az Ukrajnának nyújtott segélyek és a közös költségvetés módosításának ügyével. Magyarország és a 26 másik vezető között érezhető a növekvő feszültség, számos diplomata frusztrációját fejezte ki Orbán Viktor egyedüli szembenállása miatt. A magyar miniszterelnök nem is vett részt a többi tagországi potentáttal a szerda esti informális vacsorán.

Csütörtökön újra összeül az Európai Unió Tanácsa, hogy döntsön a közös költségvetés felülvizsgálatáról. Noha mindenki az Ukrajnának nyújtott támogatások sorsára figyel, a teljes hétéves büdzsé átalakítása a tét – ahogy arról korábban írtunk. Egyelőre úgy fest, Orbán Viktor magyar kormányfő lehet az egyetlen, aki megvétózza az előterjesztést. Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés