Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: 90%-os kibocsátáscsökkentést támogat 2040-ig az Európai Bizottság, de nem lesz kötelező

Portfolio
Az Európai Bizottság holnap, kedden, támogatni fogja azt, hogy 2040-ig köztes klímacélként 90%-kal mérséklődjön az EU kibocsátása az 1990-es szinthez képest, és azt is támogatni fogja, hogy ehhez vegyék figyelembe a szén-dioxid megkötési és tárolási technológiák hatását - tudta meg az EUObserver. Fontos, hogy a Bizottság a gazdatüntetések hatására és egyéb okok miatt nem rendelettervezettel áll elő, hanem egy sokkal puhább hatású kommunikációval, amely egyfajta iránymutatást jelent, és három forgatókönyvet vázol majd fel a 2030 és 2050 közötti köztes klímacél eléréséhez. EUObserver.

Az EU tudományos tanácsadó testülete azt javasolta, hogy 90-95 százalékos csökkentési tartományról legyen szó 2040-ig, és ezek szerint a Bizottság a minimum értéket támogatja. Lényeges, hogy a 90%-ot is nettó célként határozza meg, tehát a szén-dioxid kibocsátás és elnyelés/leválasztás (CSS) együtteseként határozza meg. A kiszivárgott javaslattervezet szerint a terv...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés