FONTOS Jaksity György: A pénz romlott természete
 
Előfizetői tartalom

700 milliárdos EU-pénzt adna Brüsszel a pedagógusbérek emelésére, de kell hozzá még egy alku

Portfolio
A napokban végrehajtott magyarországi pedagógusbér emelés nyomán szerdán kiadott egy közleményt az Európai Bizottság magyarországi képviselete, amelyben arra emlékeztetett, hogy a következő évekre vállalt béremelési programhoz 1,8 milliárd eurót, mintegy 700 milliárd forintot biztosítana a testület az Európai Szociális Alapból. Ahhoz azonban, hogy ezt a pénzt teljes egészében valóban le is tudja majd hívni a magyar kormány Brüsszelből az EFOP Plusz program keretében a pedagógusbérek emelésére, a Portfolio információi szerint van még két ügy, amit egy alku keretében idővel rendezni kell.

A testület emlékeztet rá, hogy a tagállamok feladata az oktatási rendszer működtetése, és az EU csak az oktatás minőségének vagy hozzáférhetőségének javítását támogathatja. Magyarország esetén azonban kivételt tettek, és konkrét béremelésre is adnak pénzt, mert az elmúlt évekbeli hivatalos uniós anyagokban (országjelentések, országspecifikus ajánlások) annyiszor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés