Előfizetői tartalom

Az EU végül az Apple javára döntött, marad az iMessage

Portfolio
Az Európai Bizottság lezárta vizsgálatát, és úgy döntött, hogy az Apple iMessage és a Microsoft Bing és Edge böngészője nem minősül "kapuőrnek" az EU szigorú digitális versenytörvényei értelmében. A döntés győzelmet jelent az Apple számára, mivel mentesíti a technológiai óriást a kötelezettség alól, hogy megnyissa iMessage infrastruktúráját az alternatív gyártók, köztük az androidos készülékgyártók, a Meta WhatsApp és a Facebook Messenger, valamint a Signal és a Telegram titkosított üzenetküldő alkalmazások előtt.

Az Európai Bizottság az Apple-nek és a Microsoftnak kedvező döntésében megkímélte az iMessage-et és a Binget attól, hogy a szigorú uniós digitális versenyjogi szabályok értelmében kapuőrnek minősítsék őket. A döntés azt jelenti, hogy az Apple nem köteles megnyitni az iMessage-t az alternatív gyártók előtt, amivel így továbbra sem kerülhetnek be az Android-felhasználók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés