Előfizetői tartalom

Brüsszel ráborítja az asztalt Robert Ficóra, a magyar kormány ellen bevetett fegyvert élesíthetik

Portfolio
Didier Reynders, az Európai Bizottság jogérvényesülésért felelős biztosa figyelmeztette Boris Susko szlovák igazságügyi minisztert a szlovák büntető törvénykönyv jelentős módosításai miatt, amelyek része az úgynevezett különleges ügyészség (ÚSP) megszüntetése és néhány büntetési tétel csökkentése is. Brüsszel ezért elindíthatja a kondicionalitási eljárást, amely a magyar uniós források befagyasztását is eredményezte.

A szlovák parlament múlt héten elfogadta az igazságügyi törvény módosítását, amely miatt tömegtüntetések voltak országszerte. A jogszabály értelmében így megszűnik a korrupciós ügyek és pénzügyi visszaélések felderítésére létrehozott különleges ügyészség, az ÚSP, valamint több érintett büntetési tételt is lecsökkent. A Robert Fico vezette kormány azzal indokolta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés