Előfizetői tartalom

Ráborítja a TikTokra az asztalt az Európai Bizottság

Portfolio
Az Európai Bizottság hivatalos eljárást indított a digitális szolgáltatásokról szóló törvény (Digital Services Act, DSA) lehetséges megsértésének kivizsgálására a TikTok közösségi médiaplatform által elkövetett esetleges jogsértések miatt. A vizsgálat a kiskorúak védelmével, a reklámok átláthatóságával, a kutatók adathozzáférésével, valamint az addiktív dizájn és a káros tartalmak kockázatkezelésével kapcsolatos szempontokat vizsgálja.

Az Európai Bizottság az előzetes vizsgálat alapján – amely magában foglalta a TikTok 2023. szeptemberi kockázatértékelési jelentésének elemzését és a hivatalos információkérésekre adott válaszokat – úgy döntött, hogy hivatalos eljárást indít a kínai cég ellen. A vizsgálat azt fogja értékelni, hogy a TikTok megfelel-e a DSA-kötelezettségeknek a rendszerkialakításából...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés